Ковальов Володимир Вікторович

Ковальов Володимир Вікторович

Кандидат фармацевтичних наук, доцент

Ковальов Володимир Вікторович Ковальов Володимир Вікторович Ковальов Володимир Вікторович

 

У 2005 р. закінчив Національний фармацевтичний університет з відзнакою, захистивши під керівництвом проф. В.І. Чуєшова на кафедрі промислової фармації дипломну роботу на тему «Розробка складу та технології м’якої лікарської форми антимікробної дії». У 2006 р. вступив до очної аспірантури на кафедру промислової фармації. Під керівництвом проф. В.І. Чуєшова у 2009 р. достроково захистив кандидатську дисертацію на тему «Розробка складу та технології м’якої лікарської форми з екстрактом хлорофіліпту».

З 2009 р. працює асистентом, а з 2012 р. – доцентом кафедри технології ліків. Отримав сертифікат про закінчення курсів з вивчення англійської мови на базі лінгвістичного центру факультету іноземних мов ХНУ ім. В.Н. Каразіна рівня «Upper Intermediate», а також «Advanced» на кафедрі іноземних мов НФаУ. Проходив стажування закордоном (Словенія, м. Любляна. «Educational management administration and leadership»).

Ковальов В.В. читає лекції, проводить лабораторні, практичні та семінарські заняття з аптечної технології ліків, біофармації, методології та логіки наукових досліджень, методології та методів наукового аналізу для вітчизняних та англомовних студентів. Бере участь у створенні лекційного матеріалу, співавтор навчальних посібників, методичних рекомендацій українською, російською та англійською мовами («Електронний навчальний  посібник  з  аптечної  технології ліків для самостійної позааудиторної роботи студентів» (2015), «Guidelines for the implementation of the master’s thesis from the pharmacy-based technology of drugs» (2017), «Workbook for pharmacy-based technology of drugs»(2019) та інші).

Є співавтором більш ніж 60 публікацій у тому числі у фахових виданнях, 4 статті, що індексуються базами SCOPUS та Web of science, 2 патентів України на корисну модель, 2 інформаційних листів, 2 авторських свідоцтв, 2 монографії (у тому числі закордонної).

Є членом Всеукраїнської асоціації апітерапевтів. Проводить розробку та оновлення дистанційних курсів (платформа Moodle). Відповідальний секретар щорічної  міжнародної науково-практичної інтернет – конференції «Технологічні та біофармацевтичні аспекти створення лікарських препаратів різної направленості дії». Бере активну участь у спортивних змаганнях з легкої атлетики.