Буряк Марина Валеріївна

Співробітники кафедри Технології ліків

 

Кандидат фармацевтичних наук, доцент, відповідальна за навчальну роботу

Буряк Марина Валеріївна Буряк Марина Валеріївна Буряк Марина Валеріївна

 

 

У 2003 році вступила до НФаУ на спеціальність «Фармація», який закінчила в 2008 р, захистивши дипломну роботу на тему «Дослідження з вибору оптимальних параметрів екстракції біологічно активних речовин кори дуба» на кафедрі технології ліків.

У грудні 2009 р. вступила до аспірантури з відривом від виробництва на кафедру технології ліків, а в 2012 р. достроково закінчила її та під керівництвом доц. Н.В. Хохленкової захистила кандидатську дисертацію на тему «Розробка технології густого екстракту кори дуба та створення мазі на його основі».

2013 р. закінчила Національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Мова та література англійська ».

З 2008 р. працює на кафедрі технології ліків: старший лаборант (2008-2009), асистент (з 2010), доцент (2017).На кафедрі виконувала обов’язки секретаря методичних нарад, секретаря методичної профільної комісії з технологічних дисциплін, методиста (2018-2020). З 2021 року – відповідальна за навчальну роботу кафедри.

Читає лекції та проводить лабораторні заняття у студентів спеціальностей «Фармація» з аптечної технології ліків українською та англійською мовами, «Клінічна фармація» з технології лікарських засобів (аптечна технологія ліків), а також з біофармації.

Бере участь у створенні лекційного матеріалу англійською мовою – є співавтором 4 навчальних посібників, «Workbook for propedeutical practice in chemist’s technology of drugs» (2011), «Reference Materials for Preparation to the Licensed Examination «Crock-2» on Chemist’s Technology of Drugs» (2011), «Workbook for Chemist’s Technology of Drugs» (2019), «Test Pharmacy-based technology of drugs» (2019); а також 4 патентів, 4 інформаційних листів, 120 друкованих праць.